Connect with us

Meteo

Avertizare meteorologică

Published

on

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de disconfort termic deosebit de accentuat, după cum urmează:

COD GALBEN


Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.
În intervalul 29 iulie – 01 august , valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de  accentuat.
Pe parcursul zilelor de joi, vineri, sâmbătă și duminică (29, 30, 31 iulie și 1 august), în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș-Severin, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade Celsius.