Connect with us

National

Avram Iancu inoata in Canalul Manecii pentru Cumintenia Pamantului

Bibliotecarul din Petroșani este determinat ‘mai mult ca niciodată’ să înregistreze o reușită în traversarea înot a Canalului Mânecii.

Published

on

Petroșeneanul Avram Iancu se pregătește pentru o nouă încercare de a traversa înot Canalul Mânecii, la sfârșitul lunii iulie, acesta afirmând că prin gestul său dorește să se implice și în campania de strângere de fonduri declanșată la nivel național pentru achiziția operei lui Brâncuși, ‘Cumințenia Pământului’, informează Agerpres.

‘În acest an am înotat câte 11-12 ore continuu pentru diferite cauze umanitare, în sprijinul bătrânilor de la un azil de bătrâni din Petroșani sau al unei fetițe cu mari probleme de sănătate din Bumbești Jiu. Acum vreau să înot pentru un simbol național, pentru Constantin Brâncuși și pentru opera sa ‘Cumințenia Pământului’. Mă bucură campania, o susțin din toată inima, pentru că și ideea mea de a traversa Canalul Mânecii este animată de un profund spirit patriotic’, a declarat marți Avram Iancu.

Acesta a spus că va dona și el bani pentru ca opera de artă să poată fi achiziționată de statul român.

Bibliotecarul din Petroșani este determinat ‘mai mult ca niciodată’ să înregistreze o reușită în traversarea înot a Canalului Mânecii, echipat doar cu o cască, ochelari și slip, fără să poarte costum de neopren.

 

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: