Connect with us

Regional

Bach și Beethoven la Filarmonica vâlceană

Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită LUNI …

Published

on

Bach și Beethoven la Filarmonica vâlceană – 19 martie 2018

Filarmonica „Ion Dumitrescu” vă invită LUNI 19 MARTIE 2018, ora 19:00 în Sala Lahovari la un CONCERT SIMFONIC unde veți putea asculta Concertul pentru vioară și orchestră în Mi Major, BWV 1042 de Johann Sebastian Bach în interpretarea Violonistului COSMIN HORAȚIU STOICA și Simfonia I, op. 21, Do Major de Ludwig van Beethoven în interpretarea orchestrei simfonice a filarmonicii avându-l la pupitru pe Dirijorul MĂDĂLIN VOICU.

 

Dirijorul  MĂDĂLIN VOICU

Născut în București, fiu al reputatului violonist Ion Voicu, Mădălin Voicu a absolvit Facultatea de Interpretare – vioară din cadrul Academiei de Muzică – București. A beneficiat de burse de studii pentru aprofundarea artei dirijorale la Trier, Mainz, Stuttgart, Londra. A dirijat orchestra simfonică a Filarmonicii din Ploiești, a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, Orchestra Națională Radio, a fost director și dirijor al Orchestrei de cameră „Ion Voicu” din București, director al Festivalului Internațional „George Enescu” dar și profesor de muzicologie la Academia de Muzică „Attaturk” din Izmir, Turcia. A fost membru de onoare al Academiei Franceze de Arte, Științe și Litere.

Mădălin Voicu a concertat în toată țara, având numeroase spectacole și cucerind publicul de toate vârstele. Din 1994 până în 1996 a fost Președinte al Partidului Libertății și Unității Sociale (PLUS), Între 1996 și 2000 a fost președinte executiv al Organizației „Partida Rromilor”, în 2000 – Președinte de Onoare al Rromilor din România, iar în 2002 a devenit membru al Consiliului Național PSD. În același an, 2002, a fost decorat de către Președintele României cu Medalia Ordinului Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler. A mai fost de asemenea și deputat al PSD în 2000-2004 și între 2004-2008.

Talentat, controversat, criticat dar și apreciat, Mădălin Voicu rămâne una din cele mai îndrăgite persoane publice din țară.

 

Violonistul COSMIN HORAȚIU STOICA

            Cosmin Horațiu Stoica a absolvit cu Diplomă de Onoare Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” din București și ca șef de promoție Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Vioară din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.

            A studiat cu renumiții profesori Modest Iftinchi și Ștefan Gheorghiu, iar imediat după absolvirea facultății a fost, vreme de un an, preparator universitar la Catedra de coarde a Universității Naționale de Muzică din București. Are o activitate artistică bogată, organizând numeroase recitaluri iar filarmonicile din România îl au deseori invitat în calitate de solist. Cu un repertoriu diversificat, Cosmin Horațiu Stoica se numără printre cei mai valoroși violoniști din România, iar Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești are bucuria și onoarea de a-l avea angajat în funcția de concert-maestru începând cu anul 2001.

            Preţul biletului la acest concert este de 20 de lei, iar elevii, pensionarii, studenţii şi şomerii beneficiază de reducere de 50%, respectiv 10 lei.

Pentru eventuale modificări de ultimă oră, vă rugăm consultaţi site-ul filarmonicii:

http://filarmonica-valcea.ro/ sau pagina de facebook a filarmonicii