DE ACTUALITATE

Beijing: Conferinta Media 2020, organizata de Radio Romania si Radio China

La Beijing a început Conferinta Media 2020, organizată de Radio România si Postul National de Radio din China.

Tot acolo s-au încheiat ieri lucrările Conferintei Radio Asia 2016, organizată de Uniunea Radiodifuzorilor din regiunea Asia-Pacific, împreună cu Postul National de Radio din China.

Potrivit trimisului radio Romania, Alin Serbănescu, reuniunea reprezintă, practic, o platformă unică de dezbatere pentru cei peste 300 de reprezentanti ai unor importante companii mass media audiovizuale din Asia, Europa, Orientul Mijlociu, America si Australia.

Se va discuta astăzi, la Beijing, despre implementarea sistemelor UHDTV si despre modul în care noile tehnologii pot ajuta radiourile ca, în lipsa imaginilor, să transmită mai expresiv evenimentele care au loc în lume.
Modul în care este privită, în Asia si în Europa, digitalizarea posturilor de radio, jurnalismul si retelele sociale, ori promovarea culturii prin intermediul festivalurilor vor reprezenta, de asemenea, subiecte de dezbatere.

În opinia secretarului general al Uniunii Radiodifuzorilor din zona Asia-Pacific, Javad Mottaghi, succesul acestei conferinte arată nevoia de dialog, la nivel international, între profesionistii industriei audiovizuale, care trebuie să găsească solutii viabile pentru a-si mentine audientele, în contextul dezvoltării accelerate a noilor tehnologii si a retelelor sociale care permit utilizatorilor un acces fără precedent la orice tip de informatii sau de divertisment, oriunde în lume.

Încheierea acestei conferinte va fi marcată astăzi de recitalul „Vioara lui George Enescu”,sustinut pe scena Sălii de concerte a Radioului Public din China, de către violonistul Gabriel Croitoru, acompaniat de pianistul Horia Mihail.

%d blogeri au apreciat: