Connect with us

Fapt divers

Biodiversitatea animală scade într-un ritm alarmant

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/Anne Nygård

Oamenii de știință avertizează că Pământul s-ar putea confrunta cu începutul celei de-a șasea extincție în masă.

Robert Cowie, profesor la Universitatea din Hawai’i la Mānoa, subliniază că scepticismul față de acest fenomen este cauzat de ignorarea nevertebratelor, viețuitoarele care formează cea mai mare parte a biodiversității de pe planetă, accentul fiind de obicei pus pe mamifere și plante.

Acesta este autorul unui studiu în cadrul căruia este analizat declinul nevertebratelor, care nu este documentat în amănunt nici măcar de Uniunea Internaționala pentru Conservarea Naturii (UICN), care, în celebra listă cu specii aflate pe cale de dispariție, se axează pe mamifere, păsări și amfibieni.

Cercetătorii au extrapolat datele din mai multe studii despre scăderea numărului de nevertebrate și au ajuns la concluzia că între 7,5% și 13% din toate speciile de animale și plante cunoscute ar fi putut să dispară, începând cu anul 1500, valori care depășesc cu mult numerele vechiculate de organizațiile pentru conservare.

Comunitatea internațională trebuie să ia măsuri urgente pentru a stopa acest fenomen, fiind de asemenea nevoie de popularizarea subiectului și crearea sau perpetuarea unei culturi bazate pe grija față de viețuitoare.

Sursă text: sciencealert.com

ULTIMA ORĂ

National5 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional8 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional9 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional9 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional9 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional9 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National14 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON