Connect with us

Fapt divers

Cea mai frumoasă casă din lume!

Published

on

Astăzi există o multitudine de top-uri al celor mai frumoase case din lume. În aceste top-uri intră casele milionarilor și al celebrităților. Noi însă dorim să vă prezentăm o casă, a cărei splendoare este în perfectă armonie cu natura.

CASA DEASUPRA CASCADEI.

Acest conac este numit Vila ”Apa căzătoare”. Această vilă are aproape 80 de ani!

1

Casa a fost construită între anii 1936-1939, conform proiectului vestitului arhitect american, Frank Lloyd Wright. Până în anii 60, a fost folosită drept reședință în afara orașului, de către milionarul Edgar Kaufmann.

2

La momentul actual, conacul este deschis pentru vizitatori. Anual el primește circa 150 mii de vizitatori. Cei drept, pentru aceasta, trebuie să veniți în statul Pennsylvania. Vila  e situată la 80 de kilometri de orașul Pittsburgh.

CUM A FOST CONSTRUITĂ VILA.

Istoria construcției acestei vile, începe în momentul în care F.L.Wright a făcut cunoștință cu fiul lui E. Kaufmann, care se hotărâse să facă arhitectură. Kaufmann junior vizita studioul lui Wright și s-a împrietenit cu acesta. Anume din acest motiv, Wright a fost ales arhitect pentru reședința din afara orașului a familiei Kaufmann.

Pentru construcție a fost ales un loc frumos, numit ”Bears Creek”. Aici se găsea o stâncă, care se înălța deasupra locului, iar alături se afla o mică cascadă. Wright a făcut o făcut o declarație curajoasă, când le-a declarat viitorilor proprietari că vrea ca ei să trăiască cu cascada, nu doar să se uite la ea. Din acest motiv, apa curgătoare nu este un teritoriu adiacent, ci o parte componentă a casei.

3

Pentru construcție a fost folosit betonul armat, dar și pietre, care au fost aduse din vechea carieră din apropiere.

Wright a primit 8000 $ pentru acest proiect. Construcția și teritoriul adiacent au costat 155 mii de dolari. Dacă vom lua în considerare rata inflației, astăzi, această casă ar costa 2,4 milioane de dolari. Însă această valoare nu este chiar corectă, deoarece vila a fost restaurată în anul 2002. Pentru aceasta, s-au cheltuit aproape 11 milioane de dolari.

RENUMELE.

Acest conac este superb prin faptul că se încadrează foarte bine în mediul înconjurător, de parcă ar fi un tot întreg. Pereții din piatră și decorurile exterioare, toate astea suplinesc peisajul.

4

Chiar și podeaua vilei integrează o parte a stâncii. Bineînțeles că piatra a fost șlefuită și lustruită. Însă șemineul este înconjurat cu bolovani care au stat pe acest loc mii de ani. Eu nu au fost prelucrați în niciun fel.

5

Geamurile au fost instalate direct în peretele clădit din piatră, astfel încât, se crează senzația că geamurile apar direct din stâncă.

6

Și desigur că aici este o ieșire către cascadă.

7

În anul 1966, Casa de ”deasupra apelor” a primit statutul de Monument Istoric al SUA. Conform estimărilor din anul 2008, el deja fusese vizitat de către 6 milioane de oameni. Printre vizitatori se numără: Albert Einstein, Marlene Dietrich, William Hurst, Ingrid Bergman, ba chiar și Franklin Roosevelt. Cu ocazia vizitei celui din urmă, deasupra cascadei a fost organizat un foc de artificii.

sursa:calatorul.net

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: