Connect with us

Fapt divers

Cel mai mare hotel din lume

Are 10.000 de camere și 70 de restaurante!

Published

on

Abraj Kudai, hotelul care şi-a propus să redefinească definiţia luxului şi a extravaganţei, va avea 70 de restaurante, se pare cel mai mare număr din lume.

3,5 miliarde de dolari a costat construcţia gigant care va deveni cel mai mai mare hotel din lume după numărul de camere: 10.000.

Pe o suprafaţă de 1,4 milioane de metri pătrați, situat la doar câţiva kilometri de Mecca, Abraj Kudai va oferi luxul suprem. Are 12 turnuri, iar pe cel mai înalt va fi ridicat unul dintre cele mai mari domuri din lume.

În hotel va exista un mall, o zonă uriaşă dedicată gurmanzilor, în afara celor 70 de restaurante, un centru de conferinţe, o staţie de autobuz şi patru heliporturi.

Cinci etaje sunt rezervate în exclusivitate membrilor familiei regale saudite.

Compania londoneză  Areen Hospitality se ocupă de designul interior, iar sarcina experţilor nu va fi deloc una uşoară, ţinând cont de opulenţa exterioară.

Hotelul ar urma să fie inaugurat în 2017, dar problemele cu care se confruntă economia saudită, care a avut de suferit de pe urma preţului scăzut al petrolului, ar putea împinge termenul până în 2018. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: mediafax.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: