Connect with us

Fapt divers

Cercetătorii au descoperit un tratament care poate duce la vindecarea paraliziei

Published

on

Sursă imagine: unsplash.com/Diana Polekhina

O echipă de cercetători americani a dezvoltat o nouă terapie ce poate trata șoarecii care suferă de paralizie, vindecând complet leziuni severe ale măduvei spinării.

Șoarecilor le-a fost administrată, după 24 de ore, o singură injecție cu un gel și, după doar patru săptămâni, s-au putut deplasa normal din nou. Următorul pas va consta în testarea medicamentului pe subiecți umani.

Profesorul Samuel Stupp de la Universitatea Northwestern din Illinois, a declarat că: “Obiectivul cercetării noastre este de a găsi o terapie care să împiedice oamenii să rămână paralizați după o boală sau o traumă majoră. Timp de decenii, asta a rămas o provocare pentru oamenii de știință deoarece sistemul nostru nervos central, care include creierul și măduva spinării, nu are nicio capacitate semnificativă de a se repara singur după o leziune sau după apariția unei boli degenerative.” 

Modul de acționare al tratamentului constă în utilizarea nanofibrelor care imită structura rețelelor de molecule ce înconjoară țesutul responsabil de întreținerea celulelor.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, anual, între 250 000 și 500 000 de oameni suferă o leziune a măduvei spinării.

Sursă text: digi24.ro

%d blogeri au apreciat: