Connect with us

International

China a lansat astăzi două rachete balistice, în cadrul exerciţiilor militare cu muniţie de război

Published

on

Sursă imagine: Captură de ecran 301 Military/twitter

China a lansat astăzi două rachete balistice, în cadrul exerciţiilor militare cu muniţie de război pe care le desfăşoară în jurul Taiwanului. Taipeiul i-a cerut comunităţii internaţionale să condamne acţiunile militare ale Chinei. Exerciţiile – despre care Reuters afirmă că sunt cele mai mari ţinute de Beijing vreodată în apropierea Taiwanului – au fost organizate ca răspuns la vizita făcută la Taipei de preşedintele Camerei Reprezentanţilor din Congresul american, Nancy Pelosi.

Aceasta s-a aflat la Taipei pentru a da un semnal al solidarităţii americane cu Taiwanul democratic. China a protestat vehement faţă de vizită, întrucât consideră Taiwanul o provincie rebelă, care va reveni sub controlul său, şi interpretează orice relaţii cu Taipeiul drept o încurajare a pretenţiilor de independenţă ale acestuia.

Statele Unite recunosc oficial doar China, nu şi Taiwanul, dar au o relaţie specială cu acesta din urmă şi au dat semnale că sunt gata să îl sprijine şi militar, fără a afirma explicit acest lucru.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: