Connect with us

Regional

Computer tomograf – la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova

Published

on

Grație unui buget de 2,1 milioane de lei alocat de Primăria Craiova, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș va achiziționa un echipament de imagistică medicală, după ce propunerea executivului local va fi supusă, la sfârșitul acestei luni, votului consilierilor municipali.

“Solicitarea Spitalului Victor Babeș, de a primi fonduri pentru dotarea cu un computer tomograf, a fost analizată cu maximă prioritate și a fost aprobată, având în vedere și economiile realizate din cauza crizei de coronavirus, prin anularea unor mari evenimente, precum Festivalul Shakespeare”, declară primarul Mihail Genoiu într-un comunicat, remis, astăzi, Radio Oltenia Craiova.

Echipamentul va fi achiziționat de Spitalul de Infecțioase Victor Babeș și va deservi cele trei spitale din subordinea Primăriei, dar și pacienți din regiunea Olteniei. Acesta va fi folosit atât pentru diagnosticarea și monitorizarea pacienților cu COVID-19, cât și pentru investigațiile necesare pacienților cu afecțiuni infecțioase și pulmonare (TBC, HIV/SIDA etc.).

În Craiova funcționează o singură unitate publică sanitară, care are în dotare spații pentru servicii de imagistică medicală, însă acestea sunt oferite într-un cadru limitat de circuitele și riscurile epidemiologice din contextul pandemiei cu coronavirus. 

Costul computerului tomograf va include cheltuielile necesare pentru procurarea echipamentului, dar și pentru amenajarea spațiului, prin realizarea unui pavilion special pentru investigații medicale specifice și de tip paraclinic, deschis pentru pacienții care solicită acest lucru.

Propunerea va fi supusă votului consilierilor locali în ședința de joi, 28 mai 2020, cu ocazia rectificării bugetare.

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: