Connect with us

Fapt divers

Continuarea romanului „Fifty Shades of Grey” a fost furata!

Published

on

fifty-shades-grey

Manuscrisul următorului volum pe care scriitoarea britanică E. L. James l-a scris în seria „Fifty Shades of Grey” a fost furat, au anunţat reprezentanţii editurii Random House.

Poliţia a deschis deja o anchetă, după ce angajaţii editurii au observat ă o copie a acelui roman a fost furată, anunţă bbc.com. Scriitoarea şi managerii editurii Random House se tem că hoţii vor publica manuscrisul pe internet sau vor vinde tabloidelor o serie de fragmente din acest nou roman. Cartea, care respune povestea din primul roman al trilogiei „Fifty Shades of Grey” din punctul de vedere al milionarului Christian Grey, va avea lansarea oficială săptămâna viitoare.

Romanele din trilogia „Fifty Shades of Grey” s-au vândut în peste 125 de milioane de copii pe plan mondial după lansarea primului volum din serie în 2011. Atunci când a anunţat, săptămâna trecută, că va lansa un nou volum din această serie, scriitoarea E. L. James a spus că a luat decizia de a scrie o nouă carte după ce „mii de cititori” i-au expediat mesaje şi scrisori în care îşi exprimau dorinţa de a cunoaşte punctul de vedere al personajului Christian Grey în privinţa evenimentelor relatate în trilogia originală. „Christian este un personaj complex, iar cititorii au fost dintotdeauna fascinaţi de dorinţele şi motivaţiile sale, ca şi de trecutul lui turbulent. De asemenea, aşa cum ştie orice persoană care a avut o relaţie, există întotdeauna două feţe ale fiecărei poveşti”, a afirmat scriitoarea britanică. Noul volum din această serie se va intitula „Grey” şi va fi lansat pe 18 iunie – data de naştere a personajului Christian Grey.

Acţiunea romanelor din seria „Fifty Shades”, volume ce au fost traduse în peste 40 de ţări, inclusiv în România, se pretează polemicilor. Inspirate iniţial din una dintre cele mai în vogă idile în rândul adolescenţilor din ultimul deceniu, cea dintre personajele Edward şi Bella din franciza „Twilight”, cărţile romancierei E. L. James iau o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani şi încă virgină, cedează în faţa şarmului şi a practicilor sadomasochiste ale miliardarului Christian Grey. Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, „mummy porn”, destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.

E. L. James, o fostă producătoare de televiziune al cărei nume real este Erika Leonard, autoarea romanelor din trilogia erotică „Fifty Shades of Grey”, a ocupat în urmă cu doi ani primul loc în topul Forbes al celor mai bine plătiţi scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obţinute în perioada iunie 2012 – iunie 2013. Romanele din această trilogie s-au vândut în peste 100 milioane de copii pe plan mondial.

Sursa: Mediafax

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: