Connect with us

Regional

Copii cu diagonisticul rotavirus internați la Târgu-Jiu

Au vârste cuprinse între unu și trei ani.

Published

on

Cinci copii se află internaţi la Secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu cu febră, scaune diareice şi vărsături, în toate cazurile fiind confirmată infecţia cu rotavirus. Copiii bolnavi au vârste cuprinse între unu și trei ani.

Potrivit lui Costinel Popescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, cazurile provin din mai multe zone ale judeţului, nefiind identificat deocamdată un focar. Copiii sunt izolaţi şi primesc tratament de specialitate.

 

Boala cauzată de rotavirus este cel mai frecvent întâlnită la sugarii și copiii mici, dar poate atinge și copiii mai mari sau adulții. Atunci când o persoană a fost expusă la rotavirus, simptomele apar după două zile. Printre manifestări se enumeră: 
– febră; 
– vărsături; 
– diaree; 
– durere abdominală. 

Diareea apoasă și vărsăturile pot persista între 3 si 8 zile la un copil infectat cu rotavirus. Alte simptome includ pierderea poftei de mâncare și deshidratarea care pot pune în pericol viața sugarilor și copiilor mici. 

Atât copiii vaccinați cât și cei nevaccinați pot fi infectați de mai multe ori cu rotavirus, pentru că există diverse tulpini de rotavirus și niciun vaccin sau imunitate naturală nu oferă protecție totală la infecțiile viitoare (care pot fi cauzate de tulpini diferite de cele anterioare).