Connect with us

Evenimente

Teleorman: Copil de 2 ani cazut intr-un put

ISU a trimis un aparat special de intervenție! Se ia în calcul inclusiv varianta demolării puţului.

Published

on

Un aparat experimental pentru intervenţii în spaţii înguste a fost trimis în localitatea teleormăneană Balta Sărată pentru salvarea copilului de doi ani căzut într-un puţ foarte îngust din curtea gospodăriei şi blocat la aproximativ 16 metri adâncime.

Secretarul de stat, Raed Arafat a precizat că aparatul experimental este trimis cu un elicopter în care se află, de asemenea, cel care îl deţine, împreună cu adjunctul şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acesta din urmă preluând comanda atunci când va ajunge în zonă şi va coordona întreaga acţiune de salvare.

Secretarul de stat spune că, din păcate, niciuna dintre variantele de intervenţie nu are risc zero.

Arafat a menţionat că folosirea acestui aparat experimental va putea fi decisă doar de către echipajele de intervenţie la faţa locului, la fel şi alte soluţii care ar putea ajuta la salvarea copilului.

În ceea ce priveşte autospeciala CBRN trimisă la faţa locului, Read Arafat a spus că aceasta poate fi folosită pentru a face căldură în puţ, astfel încât să existe toate condiţiile până când salvatorii îl vor putea scoate pe copil.

Salvatorii aflaţi la locul incidentului au introdus deja o cameră video, astfel că au contact vizual cu copilul.

Copilul de doi ani, din localitatea teleormăneană Balta Sărată, a căzut într-un puţ foarte îngust, de doar 30 – 35 de centimetri, la o adâncime de aproximativ 16 metri, fiind blocat în puţ de de mai multe ore, însă operaţiunea de salvare este foarte dificilă.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman preciza că salvatorii iau în calcul inclusiv varianta demolării puţului până nivelul unde se află copilul.

 

Sursa text si foto: europafm.ro

Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: