Connect with us

International

Coronavirus: Numărul de cazuri confirmate a depăşit în Rusia pragul de 200.000

Published

on

Rusia a depăşit astăzi pragul psihologic de 200.000 de cazuri confirmate de contaminare cu noul tip de coronavirus, după un număr de noi infectări zilnice ridicat şi care ar urma să facă din ea, de săptămâna viitoare, ţara cea mai afectată din Europa de pandemie, informează AFP.

Autorităţile ruse au raportat duminică 11.012 de noi cazuri de COVID-19, majorând totalul la 209.688 de cazuri în această cea mai mare ţară din lume, în timp ce rata de mortalitate oficială rămâne relativ scăzută, cu 1.915 de victime.

Potrivit autorităţilor ruse, creşterea puternică a numărului de cazuri în ultima săptămână se explică prin majorarea numărului de teste efectuate – 5,4 milioane – şi nu printr-o accelerare a propagării. Aceasta ar explica de asemenea rata mică de decese.

Obiectivul depistării masive este de a urmări cazurile asimptomatice sau uşoare de COVID-19 şi care nu sunt neapărat înregistrate în alte ţări, din cauza accesului insuficient la testări. Însă unii în Rusia se îndoiesc de această interpretare şi de veridicitatea statisticilor privind mortalitatea.

Michael Ryan, directorul executiv pentru urgenţe sanitare al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a estimat vineri că „Rusia trece probabil printr-o epidemie întârziată”.

Moscova, principalul focar de epidemie din Rusia, a prelungit măsurile de izolare până la sfârşitul lui mai, autorizând totodată şantierele şi industriile să-şi reia activitatea.

AGERPRES