Connect with us

Sport

Cristiano Ronaldo, cel mai bun jucător al anului 2016!

Atacantul portughez, recentul câștigător al Balonului de Aur, și-a adjudecat aseara si premiul pentru cel mai bun jucător al anului 2016.

Published

on

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, recentul câștigător al Balonului de Aur, și-a adjudecat si premiul pentru cel mai bun jucător al anului 2016, în cadrul Galei Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), desfășurată aseara, la Zurich.

Jucătorul echipei Real Madrid (31 ani) cucerise în decembrie al patrulea său Balon de Aur, decernat de revista France Football, după un an 2016 de excepție, în care a câștigat Liga Campionilor, Supercupa Europei și Cupa Mondială a cluburilor cu formația spaniolă, dar și Campionatul European cu naționala Portugaliei.

În clasamentul alcătuit de FIFA, Ronaldo i-a devansat pe argentinianul Leo Messi (FC Barcelona) și pe francezul Antoine Griezmann (Atletico Madrid).

Este cel mai bun marcator din istoria Champions League, cu 96 de goluri.

A fost golgheter în Premier League în 2008, cu 31 goluri, și de trei ori în Primera Division, în 2011, cu 41 goluri, în 2014, cu 31 goluri, și în 2015, cu 48 goluri.

 

Sursa: Agerpres