Connect with us

Sport

CSU Craiova – CFR Cluj (avancronică)

Published

on

Derby-ul etapei se va juca pe arena „Ion Oblemenco” din Bănie, acolo unde gazdele vor primi replica liderului CFR, formaţie care a impresionat printr-o foarte bună organizate în teren. Va fi un duel între rapizii jucători ofensivi din lotul lui Mangia şi experimentata defensivă clujeană, cea mai bună din campionat, precum şi o luptă foarte interesantă între două linii mediene care fac excelent legătura între compartimente.

O singură înfrângere au suferit oltenii pe teren propriu în acest sezon, în rest au șase succese şi patru rezultate de egalitate. Craiovenii au marcat de fiecare dată în ultimele opt jocuri de acasă, în cinci dintre aceste partide punctând de cel puţin două ori.

Gruparea ardeleană este neînvinsă în deplasare din 16 decembrie 2017, când a pierdut chiar în faţa alb-albaştrilor, U Craiova – CFR Cluj 2-1. Au urmat pe teren advers 12 victorii (ultimele opt consecutive) şi șase remize.

În 15 dintre cele 18 partide în care clujenii au marcat în ediţia curentă: Țucudean (14 goluri, o pasă decisivă) şi Omrani (5 goluri, 6 pase decisive) au contribuit cu gol sau assist la reuşitele ardelenilor.

Vor fi faţă-n faţă cele mai bune apărări din campionat, CFR – 13 goluri primite (11 jocuri fără gol încasat), respectiv U Craiova – 19 goluri primite (9 meciuri fără gol primit).

De 14 penalty-uri a beneficiat U Craiova în sezonul actual (9 transformate), în timp ce clujenii au avut șase penalty-uri pro.

Șapte goluri au înscris oltenii din afara careului, cele mai multe dintre toate participantele (CFR – un gol).

13.200 spectatori/meci este media de asistenţă înregistrată pe arena Ion Oblemenco, craiovenii fiind lideri la acest capitol. Mai mult, este cea mai bună medie întâlnită la o reprezentantă a Craiovei în Liga 1 din 2002-2003 până în prezent.

28 de jucători au evoluat pentru clujeni în primele 22 de etape, dintre care 14 străini. Oltenii s-au bazat pe 27 de fotbalişti, 15 dintre ei fiind autohtoni (șapte eligibili U 21).

Mediile de vârstă ale celor două loturi: U Craiova – 25 ani şi 7 luni; CFR Cluj – 27 ani şi 5 luni. (lpf.ro)