Connect with us

Fapt divers

Cum să reduci hipertensiunea arterială

Medicina chineză crede că cel mai impotrant lucru este fluxul sanguin adecvat la nivelul mușchilor și al țesuturilor.

Published

on

Hipertensiunea arterială este o boală a epocii moderne care se asociază cu stresul, lipsa de somn, obezitatea, alimentele sărate, fumatul si consumul de alcool crescut. Oricine are momente cand are tensiune arterială crescută.

Sub influența stresului sau a activitatii fizice excesive, muschii se încordează, vasele de sânge se contractă, iar tensiunea arteriala crește. Ce trebuie să facem pentru a aduce presiunea înapoi la normal?

Medicul clubului de fotbal din Moscova “Spartak”, Lu Huns, dezvaluie cateva trucuri foarte utile in reducerea rapidă a tensiunii arteriale. Acesta prezinta doua puncte cheie in realizarea tratamentului.

download (6)

Punctul 1

Primul punct explicat pentru reducerea hipertensiunii arteriale este mai degraba o linie. Ea trece in spatele lobului urechii la mijlocul claviculei. Linia nu are voie sa fie presată sau masată, ci trebuie atinsă foarte ușor, cu o mișcare aproape neobservabilă a mainii de sus în jos, abia atingând cu vârfurile degetelor. Procesul se repetă de 10 ori pe o parte si de 10 ori pe cealaltă parte.

Punctul 2

Acesta este localizat pe o parte a feței la lobul urechii, la o distanță de o jumatate de centimetru fată de ureche în direcția spre nas. Punctul trebuie masat  cu vârfurile degetelor aproximativ un minut pentru fiecare parte a feței. Apasăți tare, dar nu pe punctul unde simțiți durerea.

După acest tratament simplu, tensiunea arterială va reveni la normal.

Potrivit medicului, ceea ce contează este fluxul de sânge propriu-zis. Medicina chineză crede că cel mai impotrant lucru este fluxul sanguin adecvat la nivelul mușchilor și al țesuturilor. În cazul în care undeva în organism există o stagnare a sângelui, atunci dezvoltarea bolii începe la un punct. Și invers – daca va asigura fluxul adecvat de sânge, organismul va fi capabil de a vindeca rapid boala. De aceea punctele cheie de masaj ajută vindecarea.

 

Sursă: jurnalul