Connect with us

International

Dacian Cioloş: „România e mai bună!” (audio)

Premierul a răspuns întrebărilor ziariştilor francezi şi români.

Published

on

Dacian Ciolos

Întrebat de moderatoarea unei emisiuni a televiziunii franceze cine va câştiga partida de deschidere a EURO 2016, Franţa sau România, premierul român a spus: „Cei mai bun să câştige şi eu continui să cred că românii sunt cei mai buni. România nu este o echipă de vedete sau de personalităţi, dar este o echipă de tineri jucători, e o nouă generaţie şi ambiţia lor întăreşte cu adevărat şi face din România o echipă”, a spus Cioloş.

Totodată, Dacian Cioloş a afirmat că fotbalul este o mare pasiune în România, fiind mulţi tineri care joacă acest sport, dar şi care susţin o echipă sau alta. De asemenea, şeful Executivului de la Bucureşti a precizat că mii de români au venit la Paris pentru a asista la meciul de deschidere al echipei României, dar şi pentru celelalte partide.

Moderatoarea emisiunii l-a mai întrebat pe Dacian Cioloş dacă în România a stârnit nelinişte informaţia că există riscul unor atentate teroriste la EURO 2016, iar premierul a răspuns afirmativ, reluând în acelaşi timp ceea ce a spus anterior şi anume că mii de români se vor afla în Franţa în timpul Campionatului European de fotbal pentru meciuri, transmite Mediafax.

Iată declaraţiile premierului Dacian Cioloş, în franceză şi română, consemnate de trimisul nostru special la Paris, Gabriel Liviu Balica: