Connect with us

National

De sâmbătă, modificări la Codul Rutier: amenzi drastice

Published

on

De sâmbătă conducătorilor de autovehicule, tractoare, tramvaie aflate în mişcare, dar şi de vehicule care nu necesită permis de conducere le va fi interzis nu doar să utilizeze, dar chiar să ţină în mână telefonul mobil şi orice dispozitiv mobil cu funcţie de înregistrare ori redare text, foto sau video.

Sâmbătă, 12 octombrie. intră în vigoare o ordonanţă de urgenţă care prevede pedepse serioase pentru cei care sunt surprinşi săvârşind această contravenţie.

Modificarea legislativă este una importantă dacă avem în vedere că, până acum, Codul Rutier prevedea sancţiuni doar în cazul folosirii telefoanelor mobile în timpul mersului, cu excepţia aparatelor cu dispozitive tip „mâini libere”.

Atât şoferii cât şi bicicliştii, dar şi cei care vor merge pe trotinete vor fi sancţionaţi cu 1.200 de lei dacă vor fi prinşi cu telefonul în mână.

În plus, şoferii vor putea rămâne şi fără permis pentru o perioadă de 30 de zile dacă folosesc telefonul în timp ce încalcă şi alte reguli pentru circulaţia vehiculelor.