Connect with us

Sport

Derby-ul cu FCSB nu se va disputa pe noul stadion Ion Oblemenco

„Nu le vom face onoarea marii inaugurări unor rivali.”

Published

on

Conducerea grupării de fotbal CS Universitatea Craiova a anunțat, miercuri, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, că derby-ul cu FCSB, programat duminică, în etapa a 16-a a Ligii I, nu se va disputa pe noul stadion Ion Oblemenco, ci la Drobeta-Turnu Severin, deoarece recepția noii arene nu va putea fi încheiată până la ora meciului.

„La fix 50 de ani de la inaugurarea Centralului din 1967, Universitatea Craiova găzduiește Steaua duminică, 29 octombrie, în ultima partidă a Științei de la Drobeta-Turnu Severin. Deși toate părțile implicate au muncit contracronometru pentru ca recepția stadionului să se facă în termenul celor 5 zile de dinaintea următorului prevăzut de ROAF pentru anunțarea schimbării stadionului considerat „acasă”, vă anunțăm cu regret, dar și cu un strop de bucurie că nu le vom face onoarea marii inaugurări unor rivali, că vom juca încă o dată în vestul Olteniei, la Severin. Suntem siguri că oltenii din Mehedinți, Dolj și din celelalte trei județe vor umple și stadionul de lângă Dunăre, duminică seara, așa cum l-ar fi umplut și pe cel de lângă Jiu”, se arată în comunicatul citat.

Inaugurarea noii arene din Craiova va avea loc la începutul lunii noiembrie cu ocazia unei partide amicale pe care formația condusă de Devis Mangia o va disputa cu Slavia Praga, deținătoarea titlului în Cehia. „Cât despre inaugurarea stadionului din Craiova, aceasta va avea loc împotriva campioanei Cehiei, Slavia Praga, la începutul lunii noiembrie. Chiar dacă marea deschidere se amână un pic, îi rugăm pe cei cu sufletul alb-albastru să se gândească la faptul că avem cel puțin un secol înainte de mers la meciuri, împreună, pe senzaționala noastră arenă din Craiova. Astfel, meciul de inaugurare va fi un motiv de sărbătoare și bucurie deplină pentru Universitatea și fanii ei, fără încrâncenarea și, în bună măsură, nervii pe care i-ar fi implicat un derby cu atâta semnificație pentru olteni”, se mai menționează în comunicat.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON