Connect with us

Fapt divers

Dupa 16 ani, se intoarce

Dr. Dre lanseaza maine un nou album.

Published

on

După 16 ani, Dr. Dre se întoarce.

Ice Cube, în vârstă de 46 de ani, a acordat un interviu postului de radio Power 99 din oraşul Philadelphia, miercuri, în care a vorbit despre un film biografic despre grupul rap Straight Outta Compton, ce va fi lansat pe 14 august, şi i-a luat prin surprindere pe ascultătorii emisiunii în momentul în care a dezvăluit faptul că rapperul Dr. Dre va lansa, sâmbătă, un nou album de studio, care va conţine câteva piese inspirate din acel lungmetraj.

Dr_Dre

„E un eveniment mega-important, e vorba de Dr. Dre, e un album aşteptat de toată lumea”, a spus Ice Cube. „E cu siguranţă un album magnific”, a adăugat rapperul american.

La începutul lunii iulie, F. Gary Gary, regizorul filmului „Straight Outta Compton”, a dezvăluit pentru postul MTV că Dr. Dre, producătorul şi mintea creatoare din spatele grupului N.W.A., i-a angajat pe doi dintre protejaţii lui, celebrii Eminem şi Kendrick Lamar, să compună coloana sonoră a acelui film. Cu toate acestea, deocamdată este neclar dacă acea coloană sonoră şi albumul lui Dr. Dre menţionat de Ice Cube reprezintă unul şi acelaşi lucru.

Dr. Dre, care a avut o influenţă covârşitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat „Straight Outta Compton” (1998) şi prin albumul lui solo de debut „The Chronic” (1992), nu a mai lansat un LP din 1999 – al cărui titlu a fost „2001”. Lansarea celui de-al treilea album de studio al său, despre care se spune că s-ar intitula „Detox”, a fost amânată în mod constant în ultimii 16 ani.

N.W.A.

N.W.A.

Dr. Dre a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi rapperi din lume din 2014, după ce brandul său, Beats Electronics, a fost cumpărat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari la începutul anului trecut. Dr. Dre, căruia i se spune „The Doctor”, a lucrat cu cei mai importanţi artişti rap, precum Eminem, Snoop Dogg, Sean Combs, şi a lansat stilurile gangsta rap şi G-Funk pe coasta de vest din Statele Unite. Rapperul a câştigat şase premii Grammy şi a fost primul artist hip-hop recompensat cu titlul de producătorul anului la gala Grammy Awards din 2001.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa www.mediafax.ro

%d