Connect with us

Fapt divers

Europa poate combate epidemia de obezitate

Published

on

Sursă imagine: Towfiqu barbhuiya/unsplash.com

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat raportul regional european privind obezitatea, arătând că ratele de supraponderabilitate și obezitate au atins proporții epidemice și continuă să crească.

Raportul, lansat pe 3 mai, dezvăluie că în Regiunea Europeană, 59% dintre adulți și aproape 1 din 3 copii (29% dintre băieți și 27% dintre fete) sunt supraponderali sau trăiesc cu obezitate. Obezității în rândul adulților în Europa este mai mare decât în orice altă regiune a OMS, cu excepția Americilor.

Supraponderabilitatea și obezitatea sunt printre principalele cauze de deces și de invaliditate din blocul cominutar, estimările recente sugerând că acestea provoacă peste 1,2 milioane de decese anual. Obezitatea crește riscul pentru multe boli netransmisibile, inclusiv cancere, boli cardiovasculare, diabet zaharat de tip 2 și boli respiratorii cronice.

Această afecțiune este complexă și nu este cauzată doar de o dietă nesănătoasă si lipsa activității fizice, fiind favorizată de factorii de mediu specifici societății europene moderne, cum ar fi comericalizarea digitală a produselor alimentare nesănătoase și jocurile video

OMS a subliniat câteva politici care se dovedesc promițătoare în ceea ce privește reducerea nivelurilor de obezitate și supraponderabilitate, cum ar fi impozitarea băuturilor îndulcite cu zahăr și subvenții pentru alimente sănătoase, restricții privind comercializarea alimentelor nesănătoase către copii și eforturi de îmbunătățire a regimului alimentar și a activității fizice pe tot parcursul vieții.

Sursă text: eurekalert.org

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON