Connect with us

Evenimente

Explozie de infecții respiratorii (audio)

Numarul infectiilor respiratorii a depăşit cu mult 100 de mii de cazuri

Published

on

Numarul infectiilor respiratorii a depăşit cu mult 100 de mii de cazuri, cu aproape 50 la sută peste numărul înregistrat de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Centrului National de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Este vorba de o avalanşă de viroze, spun şi medicii din spitale, care atrag atenţia că şi numărul internărilor este ridicat. Aproape peste tot în ţară este la fel, cu sălile de gardă ocupate de bolnavi. În Bucureşti, de exemplu, la spitalul de boli infecţioase “Matei Balş” sunt mai ales copii. Suntem copleşiţi de asfel de cazuri spune la RRA, managerul unităţii medicale, Cătălin Gabriel APOSTOLESCU:

Medicul recomandă oamenilor să se protejeze prin măsurile deja cunoscute din perioada pandemiei: purtarea măştilor, evitarea aglomeraţiei şi spalarea mâinilor des. Nici pentru vaccinare nu este prea tîrziu, ba chiar este principla recomandare, explică directorul spitalului Matei Balş:

Şi spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara este aproape plin cu bolnavi de gripă şi alte infecţii respiratorii grave. Cei mai mulţi au venit la spital cu stări febrile, dureri de cap, frisoane, secreţii nazale abundente, tuse şi dureri de gât. Şi nu sunt puţini cei care au necesitat internarea în unitatea medicală pentru ca au dezvoltat inclusiv insuficienţe respiratorii, a declarat medicul Virgil Musta. El crede că imunitatea colectivă a scăzut după cei doi ani de covid cu restricţii care au diminuat amploarea infecţiilor: