Connect with us

Regional

Explozie la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Published

on

Un muncitor a fost rănit, sâmbătă seara,  în urma unei explozii produsă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Accidentul de muncă a avut loc în clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu a spitalului.

Un instalator, angajat al unității medicale, a aprins becul la intrarea într-o anexă din spatele spitalului, imediat având loc o explozie, care nu a fost  urmată de incendiu. Angajatul a suferit arsuri de gradul 2 și 3 pe față și mâini.

A mers singur la UPU, era conștient. Aici a primit îngrijirile medicale necesare, iar apoi  a fost transferat la SJU Craiova la Chirurgie plastică. Evenimentul a fost anunțat la ITM Gorj.

Un echipaj al ISU Gorj s-a deplasat la fața locului pentru asigurarea măsurilor de siguranță. Din primele cercetări a rezultat că explozia  s-a produs în urma unor acumulări de gaze într-una dintre încăperile unei construcții anexe din curtea spitalului.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, este vorba despre o  posibilă pungă de gaze care s-a format sub un puț de apă forat cu ani în urmă. Anexa respectivă nu este racordată la instalația de gaze, au mai transmis reprezentanții Spitalului.

%d blogeri au apreciat: