Connect with us

Fapt divers

Expoziție de grafică SF la TRADEM (reportaj ilustrat)

Expoziția „Portrete și povești”, cuprinzând lucrări de Marius Ghergu

Published

on

marius

Ieri la ora 18:00, la  Galeria Vollard a Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova  a avut loc vernisajul  expoziției de grafică „Portrete și povești”, cuprinzând lucrări de Marius Ghergu. Au prezentat Aurel Cărășel și George Crăciunoiu. 

imag0488

imag0489

imag0492

imag0491

Marius Ghergu este absolvent al Facultății de Arte Plastice a Institutului Pedagogic București, promoția 1965. A fondat, împreună cu Alexandru Mironov și Ion Ilie Iosif, Cenaclul S.F. Henri Coandă din Craiova.
A fost prezent cu desene în publicații precum: „Omicron”, „Star Trafic S.F. ”, „C.P.S.F. ”, „Știință și Tehnică”, „Almanahul Anticipația”, „Quasar”, „Strict secret”, „Curierul Național”, „Universul Românesc”, „Alternativ S.F. ”, „Obiectiv magazin”, „Cuvântul libertății”, „Rațiunea”, „Anticipația”.
A ilustrat antologiile „Alte întâmplări din veacul XXI” și „Alfa”. A executat copertele și desenele interioare la volumele „Enigmatic, Pământul” de Al. Mironov, „De la mitul astral la astrofizică” și „Călătorind prin univers” de Titus Filipaș, coperta volumului „Mitologii selenare” și desenele interioare la „Povești de pe muntele Golia” și „Poveștile zânișoarei Nomia” de Aurel Cărășel.

imag0511

Participant la 14 expoziții colective de grafică S.F. cu prilejul RomCon-urilor, în cadrul cărora i s-a acordat premiul al II-lea, în 1970, iar în 1989, premiul al III-lea și premiul pentru întreaga activitate.
A participat, în mai 2016, cu o expoziție de desene la Colocviul Internațional „Interferențe culturale franco-belgo-românești”, la Alliance Francaise din Craiova.”
imag0501
imag0502
imag0504
Alte expoziții:
– Grafică – Casa de Cultură a Sindicatelor Craiova 1968
–  Grafică S.F. – Casa Tineretului Craiova 1976 și 1986. 
În final, câteva cuvinte din partea artistului:
Continue Reading
%d blogeri au apreciat: