Connect with us

Sport

FC Barcelona pentru a patra oară in finala Ligii Campionilor

FC Barcelona este unica formatie din Europa care izbuteste să acceadă pentru a patra oară în finala al celei mai importante competiții continentale intercluburi in ultimii 10 ani

Published

on

Echipa spaniola de fotbal, FC Barcelona și-a asigurat prezenta în finala Ligii Campionilor la fotbal, fiind unica formatie din Europa care izbuteste să acceadă pentru a patra oară în finala al celei mai importante competiții continentale intercluburi in ultimii 10 ani.

FC Barcelona a depășit formația germană Bayern Munchen, învinsa sa din semifinala actualei ediții din Champions League, precum și echipa engleză Manchester United, ambele cu câte trei finale disputate. FC Barcelona este formația cu cele mai multe trofee câștigate în Liga Campionilor în ultimii 10 ani, echipa „blaugrana’ reușind să se impună în toate cele trei finale disputate în acest interval, în sezoanele 2005/2006, 2008/2009 și 2010/2011.

Tehnicianul formaţiei FC Barcelona, Luis Enrique, a declarat că este foarte mulţumit de prestaţia jucătorilor săi la meciul cu Bayern Munchen, scor 3-2, în manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor, informează uefa.com.

„A fost foarte bine că am avut avantajul din tur, mai ales că nu a fost uşor pentru noi după ce Bayern a marcat. Dar am reacţionat foarte bine, am marcat şi egalat şi apoi am avut avantaj la pauză. A doua repriză a fost diferită pentru că ei au atacat mai mult, dar am ajuns în finală şi putem câştiga toate competiţiile în care suntem angrenaţi. Sunt foarte mândru mulţumit de jucătorii mei şi vreau să-i felicit. Asta înseamnă să fii parte din Barcelona. Este o noapte în care trebuie să fim fericiţi”, a declarat Enrique.

Antrenorul echipei Bayern Munchen, Josep Guardiola, a declarat, marţi seară, că FC Barcelona a meritat calificarea în finala Ligii Campionilor, subliniind că speră ca fosta sa formaţie să câştige pentru a cincea oară acest trofeu, informează uefa.com.

„Vreau să-mi felicit jucătorii. Sunt foarte mândru de ei, sunt fericit să le fiu antrenor. Felicitări Barcelonei, sper să câştige Liga Campionilor pentru a cincea oară. Luis Enrique a făcut treabă bună. Va fi o mare finală, indiferent că va fi cu Real sau Juventus. Barca a arătat că este foarte puternică în apărare, dar şi în atac. Singurul mod de a-i stopa aceşti jucători este să te aperi bine, să-i forţezi să alerge mai mult. FC Barcelona merită să fie în finală. Singurul mod de a învinge o astfel de echipă este să-i iei balonul. Mă bucur de revenirea lui Messi, este puternic, rapid, ca în vremea în care îl antrenam. Este cel mai bun jucător din toate timpurile, îl putem compara cu Pele”, a declarat Guardiola.

FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor de patru ori şi s-a calificat în finală pentru a opta oară în istoria sa. Lionel Messi, care a creat cele două goluri ale catalanilor împotriva celor de la Bayern Munchen a reacţionat imediat pe Facebook, cu un mesaj plin de optimism pentru fanii Barcelonei.

”Suntem foarte fericiţi pentru că am ajuns în finala Ligii Campionilor, dar obiectivul nostru a rămas neschimbat: să o câştigăm!”, a fost mesajul lui Messi.