Connect with us

Regional

Festivalul de Dans Contemporan Connect, la Craiova

Published

on

Pe 15 și 16 septembrie, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova găzduiește două spectacole de dans contemporan, din România și Spania, odată cu cea de-a II-a ediție a Festivalului de Dans Contemporan Connect: „My Invisible noisy inside” (RO) și „La Desnudez” (ES).

 Festivalul de Dans Contemporan Connect are loc, în perioada 14-17 septembrie 2023, şi își propune să aducă în prim-plan arta dansului contemporan, să creeze legături între artiști, locuitori și spațiile orașului, transformând Craiova într-un hub al expresiei artistice contemporane. Timp de patru zile, festivalul devine o călătorie prin spațiile orașului, în care dansul contemporan se oprește, (se) inspiră, animă și schimbă perspective.

Vineri, 15 septembrie, de la ora 19.00, la Sala I.D. Sîrbu, va avea loc spectacolul ”My Invisible noisy inside” (coregrafia Beatrice Tudor, România), iar sâmbătă, 16 septembrie, tot de la ora 19.00, la Sala Amza Pellea, va putea fi văzut al doilea spectacol de dans contemporan, ”La Desnudez” (coregrafia Daniel Abreu). Accesul la acest spectacol este permis doar persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Cu un program variat, Festivalul de Dans Contemporan Connect va oferi o serie de experiențe cu spectacole de dans contemporan în teatre și licee, seri de film, spectacole de improvizație în aer liber, instalație video-dans, o expoziție de fotografie urbană și ateliere de dans contemporan în școli și teatre. Toate acestea vor avea loc în mai multe spații din oraș, cum ar fi Teatrul Naţional ”Marin Sorescu”, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, Parcul Nicolae Romanescu, Piața Mihai Viteazul, Grădina Botanică și Piața William Shakespeare.

Accesul la majoritatea activităților este gratuit.