Connect with us

National

Finanţare pentru a crește rata de promovare a bacalaureatului

Pot obține până la 100.000 de euro

Published

on

Rezultatele primei sesiuni a examenului național de bacalaureat arată faptul că, în județul Dolj, din cele 43 de unității de învățământ liceal doar la cinci procentul de promovare a fost peste 90%.

Școlile aflate în această situație pot obține granturi de până la 100.000 de euro prin programul ROSE, pentru derularea de activități care să scadă abandonul școlar și să crească performanța la examenul național.

Ministerul Educației Naționale a afișat lista cu 271 de unități școlare care vor beneficia de această finanțare. Din județul Dolj, doar două licee apar în acest program, respectiv Liceul „Traian Vuia“ și Colegiul de Industrie Alimentară Craiova. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Dolj spun că programul se va extinde și la alte unități, care sunt însă în faza de scriere a proiectelor pe care le vor depune în etapele următoare. Nu vor beneficia de acest program însă unitățile de învățământ care au avut procentul de promovare a bacalaureatului de 0%. 

La nivelul Olteniei, Doljul are cele mai puține licee care au intrat în acest program, în Gorj fiind cinci unități alese, în Olt șapte și în Mehedinți – trei licee.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: