Connect with us

Regional

,,Foc de artificii”, în județul Argeș

La Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung şi Mioveni

Published

on

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie a.c., poliţiştii argeşeni au acţionat conform Planului de acţiune naţional ,,Foc de artificii”. În urma activităţilor din această perioadă au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 45.000 de lei, au fost confiscate peste 300 de kg de produse pirotehnice şi suma de 1364 de lei, fiind întocmite şapte dosare penale.

Poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu poliţişti ai structurilor Economic, Investigaţii Criminale şi Ordine Publică, au acţionat pe raza municipiului Piteşti, Curtea de Argeş, Câmpulung şi Mioveni şi în mediul rural, pentru verificarea comercianţilor autorizaţi de articole pirotehnice, precum şi pentru depistarea persoanelor care oferă spre vânzare asemenea produse fără respectarea condiţiilor legale. De asemenea, s-a acţionat şi pentru protejarea populaţiei împotriva actelor de comerţ ilicit şi pentru verificarea modului de organizare a pazei la societăţile comerciale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 45.000 de lei. A fost dispusă şi confiscarea sumei totale de 1.364 de lei, precum şi a cantităţii de aproape 100 de kg produse pirotehnice.

De asemenea, s-a constatat faptul că două dintre societăţi deţineau şi comercializau articole pirotehnice în spaţii neautorizate de către ITM, urmând a fi dispuse măsuri în vederea retragerii autorizaţiei de efectuare a operaţiunilor cu articole pirotehnice.

Totodată, poliţiştii au identificat opt persoane care ofereau spre vânzare articole pirotehnice, ce nu sunt destinate comercializării către persoanele fizice, fiind întocmite şapte dosare penale, iar articolele pirotehnice deţinute de cei în cauză, peste 200 kg, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.