Connect with us

Fapt divers

Fostul președinte american, Jimmy Carter (98 ani) – pregătit pentru despărțirea de această lume

Published

on

La 98 de ani, fostul președinte american, Jimmy Carter, a decis să încheie tratamentul medical și să beneficieze de îngrijire la domiciliu, a anunțat fundația care îi poartă numele.

”După o serie de spitalizări, de scurtă durată, fostul președinte al SUA, Jimmy Carter, a decis să-și petreacă timpul, care i-a mai rămas, acasă, cu familia sa, și să primească îngrijiri la domiciliu, în loc de tratamente medicale suplimentare. El are întregul sprijin al familiei sale și al echipei medicale. Familia Carter cere să-i fie respectată intimitatea, în această perioadă, și este recunoscătoare pentru grija arătată de admiratorii ei”, se arată într-un comunicat al fundației Carter Center.

Jimmy Carter, cel mai în vârstă fost președinte american în viață, a avut multe probleme de sănătate, inclusiv un melanom, care s-a răspândit la ficat și creier, potrivit BBC. Jimmy Carter a fost președintele SUA, între 1977 și 1981.

În 2021, Jimmy Carter și soția lui, Roslyn, au sărbătorit aniversarea a 75 de ani de căsătorie. Ei au patru copii. Jimmy Carter a avut un mandat zbuciumat, marcat de crize internaționale. După ce a pierdut realegerea pentru un nou mandate, în fața lui Ronald Reagan, Carter a rămas activ, dedicat cauzelor umanitare, prin intermediul fundației Carter Center. În 2002, a câștigat Premiul Nobel pentru Pace. În ciuda problemelor de sănătate, care l-au afectat în ultimii ani, Jimmy Carter a arătat mereu un calm desăvârșit: ”Sunt perfect împăcat cu ceea ce o să fie. Am avut o viață captivantă, plină de aventuri și recompense”, declara el, în 2015.
În Statele Unite, îngrijirea la domiciliu (hospice care) nu se centrează pe administrarea unui tratament, ci pe oferirea de confort psihic, în mijlocul familiei, pacienților aflați în stadiul final al vieții.

%d blogeri au apreciat: