Connect with us

Fapt divers

Hugh Hefner a murit la 91 de ani

Hefner a dorit să fie înmormântat lângă Marilyn Monroe, în Los Angeles.

Published

on

Fondatorul revistei Playboy, Hugh Hefner, susținător al mișcării pentru libertate sexuală din anii ’60, a murit miercuri seară la 91 de ani în vila sa Playboy Mansion din Los Angeles, scrie agerpres.ro

„Life is too short to be living somebody else ‘s dream („Viața e prea scurtă ca să trăiești visul altcuiva”). Cu aceste cuvinte, scrise sub portretul lui Hefner, celebru pentru halatul său de interior din satin roșu, revista a marcat trecerea sa în neființă.

 

Născut la Chicago în 1926, Hefner a fondat revista erotică Playboy în 1953, după ce conducerea publicației Esquire a refuzat să-i mărească salariul cu cinci dolari. El a avut la dispoziție doar o fotografie nud a actriței Marilyn Monroe, suma de 600 de dolari obținută după ce și-a amanetat mobila și susținerea financiară a familiei, scrie Reuters.

Lansată cu o investiție inițială de 8.000 de dolari, revista Playboy a devenit unul dintre cele mai cunoscute imperii editoriale din lume. Hefner a publicat în paginile acesteia editoriale în care milita pentru dreptul la libertatea de exprimare și alte drepturi civile.

El a înființat primul Playboy Club în Chicago, în 1960. Au urmat zeci de alte cluburi asemănătoare unde veneau cei mai cunoscuți artiști ai momentului precum Sammy Davis Jr. sau Sonny & Cher. Au fost fost înființate cluburi chiar și în Japonia sau Jamaica. La finele anilor 1980, au început să se închidă din cauza costurilor mari de întreținere.

În 1985, Hefner a suferit un atac cerebral care l-a lăsat paralizat parțial și în imposibilitatea de a vorbi. S-a recuperat în totalitate.

Se pare că Hefner bea 36 de sticle de Pepsi pe zi, conform Reuters.

 

 

sursa: agerpres.ro