Connect with us

International

Încă două cutremure puternice în Croația

Published

on

Alte două seisme puternice s-au produs în această dimineaţă în Croaţia, primul cu magnitudinea 4,6, iar al doilea cu magnitudinea 4,8 pe scara Richter, cu epicentrul în regiunea Petrinja, informează agenţia de ştiri croată HINA.

Primul a avut loc la ora 6:15 a.m, iar cel de-al doilea ceva mai târziu, a declarat directoarea Agenţiei de Seismologie, Ines Ivancic, pentru postul public de radio din Croaţia. Aceasta a spus că pământul ”se va zdruncina mult timp de acum încolo. Cutremurul de marţi a fost devastator şi va fi cu siguranţă urmat de o lungă serie de seisme, incluzând, cu siguranţă, şi unele puternice”.

Ivancic a mai precizat că seisme cu intensităţi mai mici ca cele de astăzi vor afecta cu siguranţă clădirile din Petrinja şi Sisak, avariate în seismul de 6,4 grade produs ieri, care a dus la moartea a şapte persoane şi a provocat pagube materiale semnificative.

Echipele de salvare caută în continuare supravieţuitori printre ruinele cutremurului de ieri din Croaţia. Din primele estimări, cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zeci sunt rănite. Potrivit France Presse, peste 20.000 de oameni şi-au petrecut noaptea în aer liber, de teama unor eventuale replici. La faţa locului a fost şi premierul croat, Andrej Plenkovic. La Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de solidaritate, în care a arătat că România poate oferi ajutor acestei ţări.