Connect with us

Fapt divers

Italia introduce în școli o disciplină despre schimbările climatice

Published

on

Italia va introduce în programa şcolară o disciplină obligatorie privind criza provocată de schimbările climatice, fiind prima ţară care face acest pas, relatează agenţia EFE, citând surse din Ministerul italian al Educaţiei.

Elevii italieni vor avea astfel, de anul viitor, o nouă materie, care va aborda teme ce ţin de problemele climatice şi dezvoltarea durabilă. Noii discipline, căreia îi vor fi alocate 33 de ore tot anul, respectiv o oră pe săptămână, se va baza pe cele 17 obiective ale ONU pentru dezvoltare durabilă.

Ministrul italian al educaţiei, Lorenzo Fioramonti, a semnalat pe reţelele de socializare dorinţa sa ca ”Italia să devină un lider în combaterea schimbărilor climatice”. Pentru aceasta, Italia trebuie să fie prima ţară care ”să facă din dezvoltarea durabilă piatra de temelie a noii sale politici educaţionale şi de cercetare”, a adăugat oficialul italian.

Membru al formaţiunii antisistem Mişcarea 5 Stele (M5S), Lorenzo Fioramonti a îndemnat tinerii să participe la manifestaţiile împotriva schimbărilor climatice impulsionate de adolescenta activistă suedeză Greta Thunberg.

Actuala coaliţie de guvernare de la Roma, care a fixat ecologia drept o prioritate şi din care, alături de M5S, mai fac parte formaţiuni de centru şi de stânga, intenţionează ca începând cu exerciţiul bugetar de anul viitor să introducă un nou impozit perceput companiilor care produc plastic de unică folosinţă.

AGERPRES