Connect with us

Fapt divers

Japonezi nemulțumiți de construirea noului stadion pentru Jocurile Olimpice 2020

Published

on

În anul 2013 Tokyo a câștigat alegerile pentru orașul care va găzdui ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice. În vederea realizării acestui eveniment, japonezii se pregătesc să construiască un nou stadion, proiectat de către arhitectul britanic de origine iraniană Zaha Hadid.

Potrivit declarațiilor oficiale, stadionul va avea o capacitate de 80.000 de locuri, la fel ca și cel de la Londra, însă va ocupa o suprafața de 2 ori mai mare. De asemenea, înălțimea stadionului va depăși cu mult limita admisă în zonă, aceasta înălțându-se până la 70 de metri, deși limita celorlalte clădiri din cartier este de 15.

Grandiosul stadion, comparat cu o navă spațială sau asemuit deseori cu o cască gigantică de biciclist, se laudă cu un design arhitectural deosebit, ce va fi completat de imaginea surprinzătoare oferită de acoperișul retractabil.

Valoarea construcției se ridică la 1.7 miliarde de euro. Deși japonezii au fost mai mult decât încântați în momentul desemnării orașului Tokyo drept gazdă pentru JO 2020, există și persoane care se declară nemulțumite de această situație. Aproximativ 200 de bătrâni care locuiesc în cartierul unde va fi construit stadionul se tem că locuințele lor vor fi demolate în 2 ani pentru a face loc noului stadion.

La aceasta se adaugă și faptul că în Tokyo există deja o sumedenie de stadioane, iar oamenii se plâng că acesta nu va fi decât o construcție în plus, ce mai apoi va deveni, conform unei zicale nipone, “încă un elefant alb”.