Connect with us

International

Jeff Bezos va zbura în spațiu, în această vară

Published

on

Miliardarul american Jeff Bezos, fondatorul grupului Amazon, a anunţat că, împreună cu fratele lui, se va afla la bordul rachetei Blue Origin, care va realiza primul ei zbor în spaţiu cu echipaj uman, informează Agerpres.
Jeff Bezos, care se va retrage din funcţia de CEO al grupului Amazon, pe 5 iulie, şi fratele lui, vor fi însoţiţi de câştigătorul unei licitaţii organizate pentru ocuparea unui loc la bord, cu ocazia primului zbor în spaţiu, cu echipaj uman. Potrivit unui comunicat publicat de compania Blue Origin, licitaţia organizată pentru cumpărarea celui de-al treilea loc a ajuns la 2,8 milioane de dolari.
Aproape 6.000 de personae, din 143 de ţări, au participat la licitaţie, a precizat compania americană. Licitaţia se va încheia pe 12 iunie.Fondurile obţinute vor fi donate fundaţiei create de Blue Origin, Club For The Future, care are misiunea de a încuraja tinerele generaţii să înceapă cariere profesionale în domeniul ştiinţific.
Racheta cu decolare verticală, New Shepard, va fi lansată pe 20 iulie, iar capsula se va separa de racheta purtătoare când va atinge altitudinea de 75 de kilometri, continuându-şi apoi traiectoria, până când va depăşi altitudinea de 100 de kilometri. Pasagerii aflaţi la bordul capsulei vor putea, în acel moment, să plutească, în condiţii de imponderabilitate, timp de câteva minute şi să admire curbura Pământului.
În acest timp, racheta lansatoare va începe să coboare treptat şi va trebui să aterizeze controlat, la un punct fix, pe o pistă, tot în poziţie verticală.
La rândul său, capsula va intra, după aproximativ 10 minute, în cădere liberă, pentru a reveni pe Terra, iar coborârea va fi frânată cu ajutorul a trei mari paraşute şi a unor retropropulsoare, înainte de a ateriza într-o regiune deşertică, situată în partea vestică a statului american Texas.

%d blogeri au apreciat: