DE ACTUALITATE

La muli nai cu santate!

Eu, am n-am treabă, mai ales sâmbăta și duminica stau pe facebook. De fapt, facebook-ul e viața mea de fiecare zi, dar, la sfârșit de săptămână, nu mă ridic de pe scaun 24 de ore din 24 și chiar mai mult. Nu mai prididesc cu postările, comentariile și like-urile. Nu mai pun datoriile acumulate în timpul săptămânii. Uite, de exemplu, Vulturiței Măriuței e musai să-i dau un „ador” la prăjitura cu coacăze fiindcă și ea mi-a dat un „uau” la poza covrigeii cu sare pe băț. Nobless oblige, n’est pas?

Aha, astăzi e ziua de naștere a lu’ ZmeulZmeilor! Ce mă fac, mi-a luat-o înainte Zâna Bubulina care i-a pus un buchet de flori, o sticlă de șampanie și două de bere și i-a scris, „din toata inma, la muli nai cu santate”. Văd eu, cred că-i trimit un emoticon sau, mai bine, îi trimit, în privat, „Câteva trucuri simple care îți fac pielea de pe gât să arate bine!”

Ia te uită, băiețelul lui Floare de Colț a făcut 11 luni și trei zile… Doamne, cum mai trece timpul! Parcă ieri avea numai 11 luni și două zile! Alaltăieri, 11 luni și-o zi. Pun pariu că mâine Floare de Colț o să facă o nouă postare cu ăla micu: la 11 luni și patru zile! Drăcușorul Vesel și-a schimbat imaginea de profil! Praful de pe Tobă i-a și scris: „supelb imgine, fecitrari!”  Săptămâna viitoare am de gând să-mi schimb și eu fotografia de profil: îmi pun broboadă, mărgele și un leuștean la ureche. Am văzut că se poartă!…

Una peste alta, este o perioadă bună: Gheorghita M și-a luat bomboane de pom, Vasilica Frumușica a mâncat zacusă de la bunică-sa, Gion-Gion și-a cumpărat curea la ceas, iar Inimă de Leu e fericit cu Căprioara de la Munte.

Maaa, a murit de nenea Mitrofon din Valea Doftanei! Din Prahova… 98 de ani! E postarea lui Georgel Băiețel. Meseriașă poză! Sicriu, coroane, lumânări, tămâie, colivă, o nepoată supărată… Mă cam roade invidia… Păi, știți dvs câte like-uri a luat nea Mitrofoan dintr-un singur deces? Sute! Și eu abia-abia ce-am luat vreo 62 atunci când mi-am dat cu tesla-n deget. Și ălea chinuite. Dar, asta e, trebuie să recunosc, n-am încotro, la deces iei cele mai multe like-uri. La deces toți prietenii te felicită, dai lovitura, ești viral! După decesuri, te mai scoți un pic cu mașina turtită-n parcare, tortul de dovleac cu dulceață de mure verzi, câinele care doarme cu nasu-n flori, pisica pe pervaz sau femeia cu barbă.

Hopa, e rost de chef, trebuie să dau de băut. Eu și cu Praf de Stele împlinim doi ani de prietenie pe facebook. Prima care ne-a felicitat a fost Gina Lollobrigida. Drăguța de ea… Ia te uită, ne-a trimis trandafiri și ne-a urit „vita lunga”…în latină…

Aoleo, ce târziu s-a făcut, îmi cer scuze, dar trebuie să plec. Am de făcut, pentru după-amiază, un selfie cu un rottweiler. Abia l-am convins pe stăpân. Știți ce greu s-a lăsat? 50 de lei ședința prin gard și o sută dacă mă bagă-n Urgență. Bașca o găleată cu ciorbă de pui și pâine fără gluten. Dacă nici acum nu-l bat pe nea Mitrofan la like-uri… Gata, ne vedem la noapte. La vederere!

 

%d blogeri au apreciat: