Connect with us

National

Legea persoanelor cu dizabilități va fi modificată

Guvernul va analiza problemele cu care se confruntă copiii şi tinerii afectaţi de sindromul Down şi pacienţii cu boli rare.

Published

on

Guvernul va analiza problemele cu care se confruntă copiii şi tinerii afectaţi de sindromul Down şi pacienţii cu boli rare, iar luna viitoare va forma o comisie care să modifice rapid legea persoanelor cu dizabilităţi. Premierul Viorica Dăncilă a discutat, ieri, cu reprezentanţii asociaţiilor de sprijin pentru aceste persoane inclusiv despre necesitatea decontării serviciilor medicale pentru testarea genetică şi diagnosticare, decontarea tuturor medicamentelor, a terapiilor şi a dispozitivelor medicale necesare tratamentului acestor boli. Preşedintele uneia dintre asociaţiile de sprijin pentru persoanele care suferă de boli rare, Adele Chirică, a vorbit despre solicitările transmise premierului:

La discuţiile de ieri a fost semnalată şi nevoia susţinerii părinţilor care au în grijă copii cu aceste afecţiuni, prin facilităţi fiscale, prelungirea perioadei de acordare a concediilor medicale şi creşterea nivelului indemnizaţiilor aferente.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d