Connect with us

Evenimente

Lucruri inedite care încetinesc metabolismul

Cu totii vrem corpuri sublime, de revistă. Cu toate acestea, de multe ori, oricât am încerca, pur și simplu nu obținem rezultatele dorite.

Published

on

Cu totii vrem corpuri sublime, minunate, de revistă. Vrem să arătam bine și să ne mândrim cu asta. Cu toate acestea, de multe ori, oricât de tare am încerca și ne-am strădui și ne-am forța, pur și simplu nu obținem rezultatele dorite.

Acest fapt se poate datora mai multor factori, unul dintre aceștia fiind un metabolism foarte slab sau încet.
De aceea este important să știm ce anume poate încetini metabolismul și ce putem face pentru a-l echilibra.

1.    Genele
Metabolismul este modul în care organismul tău transformă mâncarea în energie. Dacă în timp ce te odihneşti sau dormi, metabolismul tău are o ardere înceată a caloriilor, cel mai probabil ai moştenit asta de la părinţii tăi, prin gene.

2. Hormonii
O schimbare hormonală poate înfrâna consumul de energie al corpului. Asta te poate obosi. Unele afecţiuni, cum ar fi o tiroidă hiper sau hipo activă, sunt boli hormonale care îţi afectează metabolismul. Stresul eliberează de asemenea hormoni, ceea ce poate declanşa o încetinire.

3. Lipsa de somn
Atunci când te mişti de pe o parte pe alta în timpul nopţii, este mai dificil pentru corpul tău să folosească energia cum trebuie, ceea ce face mai prielnică apariţia unor boli ca diabetul sau obezitatea.

4. Diete stricte
Contează cum pierzi în greutate. Dacă nu mânânci îndeajuns, metabolismul tău trece pe modul încet.

5. Sarea la modă
Sarea de mare este îndrăgită de gurmanzi şi bucătari. O vei găsi în restaurantele de top şi bucătăriile gurmanzilor. Dar îi lipseşte iodul, de care are nevoie tiroida ta pentru a dirija metabolismul.

6. Ai gâtul uscat
Unele studii demonstrează că apa ajută corpul să ardă energie şi stimulează pierderea în greutate. La orice temperatură, apa te ajută să te umpli, prin urmare mănânci mai puţin.

7. Bei decafeinizat
Este o opţiune bună dacă îţi place o ceaşcă înainte de somn. Dar vei rata şocul de cafeină ce face ca motorul metabolismului tău să pornescă.

8. Nu ai suficient calciu
Ai nevoie de el pentru mai multe lucruri, nu doar pentru oase. Este de asemenea un nutrient cheie pentru un metabolism rapid, pe lângă celelalte lucruri pozitive pe care le face corpului tău.

9.Medicamentele
Unele medicamente pot încetini metabolismul. Aici intră multe antidepresive şi câteva antipsihotice pe care doctorii le folosesc în tratarea schizofreniei. Multe alte medicamente, cum ar fi cele care încetinesc ritmul cardiac, au acelaşi efect.

 

Sursa: clicksanatate.ro