Connect with us

International

Mai multe tarife pentru China dacă va fi reales, spune Donald Trump. ”Nu vreau să îi rănesc, dar au profitat de noi”

Published

on

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, a spus că va impune mai multe tarife pentru mărfurile chinezești dacă va câștiga alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, scrie BBC.

Într-un interviu acordat Fox News, el a spus că tarifele ar putea depăși 60%.

„Trebuie să o facem”, a spus el în interviul de duminică.

Trump, în prezent principalul candidat al partidului republican, se confruntă cu o serie de acuzații penale, inclusiv încercarea de a anula rezultatele alegerilor din 2020. El le-a negat.

Trump acuză de mult China de practici comerciale neloiale și de furt de proprietate intelectuală.

„Știi, evident că nu vreau să rănesc China. Vreau să mă înțeleg cu China. Cred că este grozav. Dar ei chiar au profitat de țara noastră”, a spus favoritul nominalizării la președinție a Partidului Republican.

În timpul președinției sale, Trump a declanșat un război comercial amar între cele două mari economii ale lumii, deoarece a impus taxe vamale la bunuri chinezești în valoare de sute de miliarde de dolari.

Administrația Trump a început pentru prima dată să impună tarife menite să reducă importurile din China în 2018. Politica a escaladat la taxe la mărfuri, de la fructe de mare la produse chimice, mai târziu în acel an.

Beijingul a răspuns cu taxe asupra importurilor din SUA, inclusiv soia, grâu și păsări de curte.

Administrația actualului președinte american Joe Biden a menținut în mare parte tarifele, în ciuda criticilor că acestea au contribuit la creșterea prețurilor și au făcut SUA mai puțin competitive.

SUA au fost cea mai mare piață de export a Chinei de peste două decenii.

sursa: stirileprotv.ro