Connect with us

Fapt divers

Mâncatul în timpul zilei ar putea fi benefic pentru sănătatea mintală

Published

on

Photo by Louis Hansel on Unsplash

Oamenii de știință de la Brigham and Women’s Hospital au conceput un studiu care a simulat munca de noapte, investigând apoi efectele resimțite de persoanele care mănâncă ziua și noaptea comparativ cu cele care mănâncă doar ziua.

Echipa de cercetători a constatat că, în rândul participanților din grupul care mănâncă ziua și noaptea, stările asemănătoare depresiei au crescut cu 26 % și cele asemănătoare anxietății cu 16 %. Participanții din grupul care a mâncat doar ziua nu au înregistrat această creștere, sugerând că momentul mesei poate influența felul în care ne simțim.

Lucrătorii în schimburi reprezintă până la 20 la sută din forța de muncă din societățile industriale și sunt direct responsabili de multe servicii spitalicești, de munca în fabrici și de alte servicii esențiale.

Aceștia se confruntă adesea cu o nepotrivire între ceasul lor circadian central din creier și comportamentele zilnice, cum ar fi ciclurile de somn/trezire și post/mâncat. Este important de menționat faptul că aceștia prezintă, de asemenea, un risc cu 25 până la 40 % mai mare de depresie și anxietate.

Autorii declară însă că „Rolul cauzal al momentului în care se consumă alimente asupra sănătății mintale rămâne să fie testat.” Ei au adăugat că „

Sunt necesare studii viitoare pentru a stabili dacă modificările în ceea ce privește momentul mesei pot ajuta persoanele care se confruntă cu tulburări depresive și anxioase/ legate de anxietate.”

Sursă text: eurekalert.org

%d blogeri au apreciat: