Connect with us

Muzica si film

Meryl Streep va primi Premiul Palme d’Or onorific, anul acesta, la Cannes

Published

on

Meryl Streep, una dintre cele mai celebre actriţe din istoria cinematografiei, va primi un Palme d’Or onorific, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, din 14 mai, potrivit Variety. Actriţa americană nu a mai fost prezentă la festival, din 1989, când a prezentat „A Cry in the Night”, care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă.

Multe legende ale cinematografiei americane vor fi celebrate la Festivalul de la Cannes. George Lucas, regizorul filmului „Războiul Stelelor”, va primi, de asemenea, un Palme d’Or onorific, în cadrul ceremoniei de închidere de sâmbătă, 25 mai. Francis Ford Coppola îşi va prezenta primul său film, din ultimii 12 ani, „Megalopolis”.

Studioul Ghibli, care a produs filmele lui Hayao Miyazaki („My Neighbour Totoro”) şi Isao Takahata („Tomb of the Fireflies”), va primi, de asemenea, un Palme d’Or onorific.

Ceremonia de deschidere de la Cannes, găzduită de Camille Cottin, va fi marcată de prezentarea noului film al lui Quentin Dupieux, „Le Deuxième acte”. Juriul, din care fac parte Omar Sy, Eva Green şi Hirokazu Kore-eda, este prezidat, în acest an, de Greta Gerwig, regizoarea filmului „Barbie”.