Connect with us

Regional

Ministerul Transporturilor: a fost lansată licitația pentru modernizarea tronsonului de cale ferată Craiova – Drobeta-Turnu Severin – Caransebeș

Published

on

Ministerul Transporturilor a lansat licitația pentru modernizarea a încă 74,25 km de cale ferată, pe tronsonul Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeș, a anunțat ministrul Sorin Grindeanu pe Facebook.

„Până în data de 29 iulie 2024 trebuie depuse ofertele pentru contractele necesare modernizării infrastructurii feroviare pe Lotul 4 (Drobeta-Turnu Severin – Băile Herculane) și pe Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta). Valoarea estimată a celor două contracte (proiectare și execuție) este de 4,87 miliarde de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată prin Programul Transporturi (PT) 2021- 2027. Durata maximă a contractului pentru Lotul 4 este de 72 luni (din care 12 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție), iar pentru Lotul 5 este de 60 de luni (din care 12 luni pentru proiectare și 48 de luni pentru execuție). Lotul 4 (Drobeta Turnu Severin- Băile Herculane) are o lungime de 41,618 km și o valoare estimată de 2,44 miliarde de lei (fără TVA). Lotul 5 (Băile Herculane- PO Poarta) are o lungime de 32,637 km și o valoare estimată de 2,43 miliarde de lei (fără TVA)”, a precizat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a mai adăugat că lucrările de reabilitare pe întreaga linie de cale ferată Craiova- Drobeta Turnu Severin – Caransebeș (225,287 km) vizează:

– modernizarea instalațiilor de electrificare pe toată lungimea tronsonului

– creșterea capacității de tranzit;

– asigurarea interoperabilității

– asigurarea de facilități pentru persoanele cu dizabilități;

– modernizarea stațiilor și a haltelor de mișcare;

– modernizarea podurilor și podețelor;

– reabilitarea și modernizarea clădirilor stațiilor de călători (inclusiv ridicarea nivelului peroanelor) în conformitate cu standardele europene în vigoare;

– montarea de panouri fonoabsorbante sau soluții alternative de reducere a nivelului de zgomot;

– instalații de centralizare electronică noi, în stații și introducerea sistemului de siguranță ERTMS.

– îmbunătățirea infrastructurii pentru creșterea vitezei de circulație la valori de până la 160 km/h.