Connect with us

Regional

„Neguţătorul din Veneţia” la Biblioteca Aman

Published

on

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova continuă seria activităților culturale, organizate în cadrul proiectului „Citim împreună. Rămânem împreună. Stăm acasă!”, cu o nouă vizionare oferită în cadrul acţiunii „Să îl (re)descoperim şi să îl (re)vedem pe Andrei Şerban”.

Următorul spectacol oferit spre vizionare este „Neguţătorul din Veneţia”, spectacol pus în scenă la 16 decembrie 1998, în regia marelui Andrei Şerban.

Piesa „Neguţătorul din Veneţia” a fost scrisă de William Shakespeare la finalul secolului al XVI-lea, dar are o tematică de actualitate. Piesa abordează lupta dintre cămătărie şi prietenie, dintre răzbunare şi iertare, vorbind despre bani, lăcomie, dragoste, tensiuni şi discriminare. „Neguţătorul din Veneţia” a adus în dramaturgia universală personaje fascinante şi a fost jucată pe scenele din întreaga lume.

Spectacolul va putea fi vizionat, în premieră pentru publicul din România, luni, 6 aprilie 2020, la ora 20:00, pe pagina de facebook a Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman” şi pe contul de youtube – Biblioteca Aman, la aceeaşi oră, precum şi marţi, 7 aprilie 2020, la ora 11:00, pe pagina de Facebook a Muzeului Cărţii şi Exilului Românesc.