Connect with us

Fapt divers

Noua terapie in tratarea cancerului

Imunoterapia ar putea inlocui chimioterapia in urmatorii 5 ani, ca si tratament standard pentru tratarea cancerului.

Published

on

Expertii se arata foarte increzatori in crearea unui nou tratament de vindecare a cancerului, in urma dezvoltarii unui medicament care sa accelereze sistemul imunitar si sa blocheze abilitatea cancerului de a se „ascunde” de el.

Imunoterapia, care determina sistemul imunitar al organismului sa actioneze impotriva celulelor canceroase, s-a dovedit a fi o terapie cu rezultate eficiente in cadrul unui experiment realizat in Marea Britanie. Mai mult de jumatate din pacienti, suferinzi de cancer de piele intr-un stadiu avansat, au observat o miscorare a tumorilor si aducerea acestora intr-un stadiu in care pot fi tinute sub control.

Experimentul a fost realizat pe 945 de pacienti care sufera de o forma avansata de cancer de piele. Medicamentele folosite in terapie au fost ipilimumab si nivolumab. Tratamentul a oprit avansarea cancerului pentru aproape un an de zile in 58% din cazuri, determinand micsorarea si controlarea tumurilor.

Specialistii in oncologie de la Yale Cancer Center din Statele Unite au descris descoperirea ca fiind una spectaculoasa. Combinate, cele doua medicamente ar putea elimina franele sistemului imunitar. Totodata, acestia sunt de parere ca imunoterapia ar putea inlocui chimioterapia in urmatorii 5 ani, ca si tratament standard pentru tratarea cancerului.

 

 

 

 

 

 

sursa foto: huffingtonpost.co.uk