Connect with us

Sport

Novak Djokovic a câştigat, astăzi, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia

Published

on

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a câştigat, astăzi, apelul depus împotriva anulării vizei sale de Australia, cu o săptămână înaintea debutului primului turneu de Mare Slam al anului, Australian Open, transmite DPA.
Judecătorul Anthony Kelly a respins anularea vizei şi a ordonat Guvernului australian să achite costurile legale şi să-l elibereze pe Djokovic din detenţie, în termen de o jumătate de oră, scrie Agerpres.
Consilierul guvernamental Christopher Tran a notificat tribunalul federal că Ministerul Imigraţiei, Cetăţeniei, Serviciilor de migraţie şi Afacerilor multiculturale, care nu este ministerul care a anulat viza lui Djokovic, va lua în considerare dacă îşi va însuşi dreptul său de a anula viza jucătorului sârb.
În cursul zilei de luni, Djokovic a fost eliberat din centrul unde era reţinut, pentru a fi împreună cu avocaţii săi, în timpul audierii, iar judecătorul Kelly şi-a exprimat neliniştea legată de refuzarea derogării medicale pe care a obţinut-o, iniţial, Djokovic. Avocatul sârbului a arătat că nota de intenţie, pentru anularea vizei, a fost întocmită defectuos, pe ”amestecarea confuză a două motive”. Audierea lui Djokovic a început cu întârziere, din cauza unor probleme tehnice, legate de legătura video a tribunalului.
Novak Djokovic, deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australia Open (nouă) şi campionul en titre, a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, miercuri seara, iar viza sa de intrare, susţinută de o scutire medicală de la cerinţele de vaccinare, impuse de autorităţile de la antipozi, a fost revocată.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: