Connect with us

Fapt divers

O dietă sănătoasă ar putea să amelioreze efectele depresiei

Published

on

Sursă imagine: Jez Timms/unsplash.com

Potrivit unei cercetări recente realizate de experți de la Universitatea de Tehnologie din Sydney, tinerii de sex masculin care au adoptat dieta mediteraneană au observat o reducere semnificativă a simptomelor depresiei.

Dieta mediteraneană se bazează pe fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase pentru inimă, fiind asociată cu o mulțime de beneficii, printre care se numără susținerea funcțiilor cerebrale și reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Autorul principal al studiului, Jessica Bayes, a declarat că cercetătorii au fost surprinși de disponibilitatea bărbaților tineri (cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani) cu privire la adoptarea unei diete mai sănătoase.

Aceasta a adăguat că medicii și psihologii ar trebui să ia în considerare trimiterea tinerilor bărbați deprimați la un nutriționist sau dietetician pentru combaterea depresiei.

Aproximativ 30% dintre persoanele care suferă de tulburarea depresivă majoră nu răspund la tratamentul convețional, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală și medicamentele antidepresive.

Sursă text: scitechdaily.com