Connect with us

Fapt divers

O dronă cu defibrilator a salvat un bărbat de la moarte

Published

on

Dronele nu există doar pentru polițiști sau pentru servicii spionare. Aceste tehnologii pot fi folosite și pentru a salva vieți, așa cum a făcut o dronă cu defibrilator în cazul unui bărbat din Suedia.

Conform Futurism, un bărbat din Suedia a supraviețuit după o întâlnire cu moartea datorită acțiunilor rapide ale câtorva oameni săritori și a unei drone medicale de urgență, potrivit unui comunicat de presă al producătorului de drone Everdrone.

Bărbatul curăța zăpada din jurul casei sale în decembrie, atunci când a suferit un infarct. Din fericire, un medic pe nume Mustafa Ali trecea cu mașina când l-a văzut pe bărbat prăbușit pe alee. Medicul a început să îi facă resuscitare cardio-pulmonară și a cerut unui trecător să sune la numărul pentru urgențe.

Compania a reușit să livreze un defibrilator în câteva minute

„Peste doar câteva minute, am văzut ceva zburând deasupra capului meu. Era o dronă cu defibrilator!”, și-a amintit Ali.

Drona a fost creată și operată de Everdrone ca parte a Serviciului său de livrare aeriană medicală de urgență. Lucrând împreună cu oficialii medicali locali, compania a reușit să-i livreze lui Ali un defibrilator în câteva minute.

În cele din urmă, medicul a putut să-l folosească pentru a salva viața bătrânului de 71 de ani.

Soluții cyberpunk pentru probleme grave de sănătate

„Nu pot exprima în cuvinte cât de recunoscător sunt pentru această nouă tehnologie și pentru livrarea rapidă a defibrilatorului. Dacă n-ar fi fost această dronă, probabil că acum nu mai eram în viață”, a spus pacientul.

În prezent, serviciul este oferit doar în Suedia și poate ajunge în prezent la aproximativ 200.000 de rezidenți. Cu toate acestea, Everdrone spune că intenționează să extindă serviciul în mai multe locații din Europa în acest an.

Este grozav să vezi aceste soluții cyberpunk pentru probleme grave de sănătate. Mult mai bine decât să vezi drone care au atașate arme mortale.

sursa:descopera.ro

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: