Connect with us

Regional

Olt. Taxă nouă la salubritate

Gunoiul va fi strâns din poartă în poartă

Published

on

Locuitorii județului Olt, indiferent că stau la bloc ori la casă, la sat ori la oraș, trebuie să plătească, de acum, o nouă taxă de salubritate.

Practic, gunoiul va începe să fie strâns în tot județul, din poartă în poartă, de o societate din Capitală, câștigătoare a licitației de colectare, pentru care fiecare localnic trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar. 

Dacă până acum 104 primării au aprobat prin hotărâri ale consiliilor locale această taxă, excepție face orașul Drăgănești-Olt, unde proiectul privind instituirea și administrarea taxei speciale de salubrizare a fost respins.

Până la data de 1 aprilie, va trebui să înceapă colectarea gunoiului din casă în casă și de la containerele amplasate în puncte fixe, iar primăriile trebuie să semneze contracte cu cetățenii. 

Valoarea proiectului „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Olt”, cu finanțare prin POS Mediu, este de 31.812.843 euro și cuprinde depozitul ecologic județean de deșeuri de la Bâlteni (cu stație de sortare, stație de tratare levigat, sistem de colectare a gazului), patru stații de transfer în Caracal, Balș, Corabia, Scornicești, 3.722 platforme de colectare a resturilor menajere și 1.975 platforme de colectarea a deșeurilor reciclabile în cele 112 localități din județ.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON