Connect with us

International

Orlando Bloom, ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF – în Ucraina

Published

on

Actorul britanic, Orlando Bloom, ambasadorul Bunăvoinței pentru UNICEF, a mers într-o vizită în Ucraina, unde s-a întâlnit cu mai mulţi copii, aflaţi într-un centru special, amenajat într-o staţie de metrou – transmite Ukrinform.

”Am ajuns în Ucraina, în prima mea călătorie, din 2016. Nici nu-mi puteam imagina că războiul s-ar putea răspândi în toată țara. Dar, astăzi, am avut norocul să aud râsetele celor mici, la punctul pentru copii ”Împreună”, care este susținut de UNICEF – un loc sigur, cald și confortabil, unde copiii se pot juca, învăța și primi sprijin psihosocial” – a scris Bloom, pe Instagram, într-un mesaj postat, sâmbătă seară.

Potrivit actorului, există peste 180 de astfel de centre: ”Cel pe care l-am vizitat, astăzi, este deschis în subteran, într-o stație de metrou, pentru siguranța copiilor. În fiecare zi, pentru câteva ore, părinții își pot lăsa copiii aici și le pot oferi un sentiment de normalitate, posibilitatea de a se juca și de a fi, pur şi simplu, copii. Există, de asemenea, o mulțime de rechizite pentru meșteșuguri, astfel încât copiii să se exprime creativ, departe de presiunile, care se acumulează într-o zonă de război. Copiii din Ucraina au nevoie să le fie înapoiată copilăria” – a subliniat Orlando Bloom.

Conform datelor UNICEF, aproximativ 3,3 milioane de copii din Ucraina au nevoie de ajutor, iar 1,5 milioane dintre ei sunt traumatizați de război.

%d blogeri au apreciat: