Connect with us

Fapt divers

Palatul Buckingham: Trei zile de festivităţi, cu ocazia încoronării regelui Charles III, în luna mai

Published

on

Încoronarea lui Charles, în vârstă de 74 de ani, va avea loc, la opt luni de la moartea Reginei Elizabeth II. Palatul Buckingham vrea să facă din „acest eveniment istoric” un moment de sărbătoare, care oferă „oportunitatea oamenilor de a se reuni”.

Ultima încoronare, cea a reginei Elizabethh II, datează din 2 iunie 1953. Pentru prima dată, ceremonia, grandioasă, fusese difuzată la televizor şi urmărită de 27 de milioane de britanici. A durat mai bine de trei ore, în faţa a 8.251 de oaspeţi. Au fost reprezentate, oficial, 129 de naţiuni şi teritorii.         


Ceremonia de încoronare a lui Charles III va avea loc, în dimineaţa zilei de 6 mai, la Westminster Abbey, ca şi încoronările anterioare ale monarhilor britanici, din ultimii 900 de ani. Aceasta va fi condusă, aşa cum spune tradiţia, de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.
„Încoronarea este o slujbă religioasă solemnă, precum şi un prilej de sărbătoare şi spectacol”, a anunţat Buckingham Palace. Ceremonia „va fi orientată spre viitor, în timp ce va fi plină de tradiţie”. Soţia lui Charles, Camilla, va fi şi ea încoronată.

Charles III şi Camilla vor ajunge la Westminster de la Palatul Buckingham într-o procesiune numită „Procesiunea Regelui”. După ceremonie, aceştia se vor întoarce la Buckingham, în cadrul „Procesiunii de încoronare”, pentru care li se vor alătura şi alţi membri ai Familiei Regale. Pentru a încheia această primă zi, regele şi regina consoartă, însoţiţi de membri ai familiei regale, vor apărea pe balconul de la Buckingham Palace, pentru a saluta mulţimea.

A doua zi va avea loc un concert la Castelul Windsor, în vestul Londrei, cu „staruri muzicale internaţionale şi vedete contemporane”. Concertul va fi difuzat de BBC. Buckingham nu a menţionat, încă, numele artiştilor, care vor evolua pe scenă. În ziua de 7 mai, populaţia va fi invitată să participe la „marele prânz de încoronare. „Mii de evenimente” ar urma să aibă loc pe străzi, în grădini și parcuri, potrivit Palatului Buckingham. Aceste sărbători populare amintesc de cele care au avut loc în iunie 2022, pentru Jubileul de platină al Reginei, la cei 70 de ani de domnie.
Luni, 8 mai, care va fi sărbătoare legală, oamenii vor fi încurajaţi să facă voluntariat. Mişcarea urmăreşte „să adune oamenii şi să creeze o mişcare de voluntariat, care va dura, dincolo de weekendul încoronării”.

%d blogeri au apreciat: